Er det lov å ha med hund på fly?

 • Ja, det er lov å ha med hund på fly i Norge.
 • Det er imidlertid viktig å merke seg at reglene kan variere avhengig av flyselskapet og destinasjonen.
 • Før du reiser, må du sjekke de spesifikke kravene til flyselskapet ditt angående størrelse og vektbegrensninger for hunder.
 • Noen flyselskaper tillater bare små hunder i kabinen, mens større raser må transporteres i lasterommet.
 • Du vil også trenge en godkjent transportboks eller bur for hunden din, som oppfyller internasjonale standarder for sikkerhet og komfort.
 • Husk å informere flyselskapet ditt om at du reiser med hund når du bestiller billettene dine, da det kan være begrensninger på antall kjæledyr per flyvning.
 • Det er også viktig å sørge for at hunden din er frisk og har alle nødvendige vaksinasjoner før du tar den med på flyet.
 • Vær oppmerksom på at noen land kan ha egne inngangsregler og karantenekrav for innreise med dyr. Sørg for å undersøke dette på forhånd hvis du planlegger å reise utenlands med hunden din.

Er det lov å ha med hund på fly? Dette er et spørsmål som mange hundeeiere stiller seg når de skal ut å reise. Å skulle forlate sin firbente venn bak, kan være en smertefull opplevelse for både eier og hund. Men frykt ikke! I denne artikkelen skal vi utforske nettopp dette spørsmålet og gi deg svaret du leter etter.

Vi alle vet hvor kjært våre pelskledde familiemedlemmer er for oss, og tanken på å måtte skille seg fra dem kan være hjerteskjærende. Du har kanskje opplevd den intense følelsen av savn og bekymring når du har vært borte fra hunden din tidligere. Men nå kan vi avdekke hemmeligheten bak å kunne ta med seg hunden på flyet! Vi vil se nærmere på regler og forskrifter, samt gi deg noen nyttige tips og triks for å gjøre flyturen så behagelig som mulig for både deg og din lodne venn. Så slapp av, les videre og la oss finne ut om du virkelig kan ta med deg hunden din på neste eventyr!

Reglene for å ha med hund på fly i Norge inkluderer krav om at hunden må være frisk og ha fått en veterinærundersøkelse før avreise. Det anbefales å kontakte et dyresykehus eller veterinær for råd. Sjekk også flyselskapets regler, da de kan variere. Generelt må hunden være minst 8 uker gammel, ren, ha halsbånd eller sele, og transporteres i egnet bur eller transportkasse. Vær oppmerksom på at regler kan variere avhengig av destinasjonen. Sjekk relevante myndigheters regler før du planlegger reisen med hunden din. For å finne ut om det er tillatt å ha med hund på et spesifikt flyselskap, besøk deres nettside

Hva er reglene for å ha med hund på fly i Norge?

Dersom du ønsker å ta med hunden din på fly i Norge, er det visse regler og krav som må følges for å sikre at reisen blir trygg og komfortabel både for deg og dyret ditt. Her er noen av de viktigste reglene:

1. Dyresykehuset

Først og fremst må hunden din være frisk og ha fått en grundig veterinærundersøkelse før avreise. Det anbefales også å kontakte et dyresykehus eller veterinær for å få råd om reisen.

2. Hundeoppdretter

Hvis du har kjøpt hunden din fra en oppdretter, kan det være lurt å sjekke om oppdretteren har erfaring med å sende hunder med fly. De kan gi deg nyttige tips og veiledning basert på deres tidligere erfaringer.

3. Flyselskapets regler

Hvert flyselskap har sine egne regler når det gjelder transport av dyr, inkludert hunder. Det er derfor viktig å sjekke flyselskapets nettside eller kontakte dem direkte for å få informasjon om deres spesifikke krav og begrensninger.

Noen generelle punkter som ofte gjelder:

 • Hunden må være minst 8 uker gammel for å kunne transporteres på fly.
 • Hunden må være ren og ha en halsbånd eller sele.
 • Det kan være begrensninger på antall hunder som tillates per passasjer eller per fly.
 • Hunden må transporteres i en egnet bur eller transportkasse som oppfyller flyselskapets krav.

Vær oppmerksom på at reglene kan variere avhengig av destinasjonen. Noen land kan ha spesifikke restriksjoner eller krav når det gjelder innreise med dyr. Det er derfor viktig å sjekke de relevante myndighetenes regler for det aktuelle reisemålet før du planlegger reisen med hunden din.

Hvordan kan jeg finne ut om det er tillatt å ha med hund på et spesifikt flyselskap?

For å finne ut om det er tillatt å ha med hund på et spesifikt flyselskap, må du først sjekke flyselskapets regler og retningslinjer. Den enkleste måten å gjøre dette på er å besøke flyselskapets nettside og se etter informasjon om reise med kjæledyr. Du kan også kontakte flyselskapet direkte via telefon eller e-post for å få mer informasjon.

Når du undersøker reglene for ditt spesifikke flyselskap, bør du være oppmerksom på eventuelle begrensninger eller krav de har angående størrelse, vekt, bur eller dokumentasjon for hunden din. Noen flyselskaper tillater bare små hunder i kabinen, mens større hunder må reise i lasterommet.

Slik finner du informasjon på nettsiden til et flyselskap:

 1. Gå til nettleseren din og skriv inn URL-en til flyselskapets nettside.
 2. Naviger deg frem til seksjonen som omhandler “Reiseinformasjon” eller “Kjæledyr” på nettsiden.
 3. Les gjennom retningslinjene for kjæledyr og se etter relevant informasjon om transport av hund.

Kontaktinformasjon for flyselskaper:

Hvilke dokumenter trenger jeg for å ta med hunden min på flyet?

For å ta med hunden din på flyet, er det vanligvis nødvendig å ha visse dokumenter i orden. Det spesifikke kravet kan variere avhengig av reisemålet og flyselskapets regler, så det er viktig å sjekke dette på forhånd.

Noen vanlige dokumenter som kan være nødvendige inkluderer:

1. Helsesertifikat:

Et helsesertifikat utført av en veterinær er ofte påkrevd for internasjonale reiser eller ved reise til visse land. Dette sertifikatet bekrefter at hunden din er frisk og fri for smittsomme sykdommer.

2. Vaksinasjonskort:

Du bør ha et gyldig vaksinasjonskort som viser at hunden din har fått nødvendige vaksiner, spesielt rabiesvaksine. Dette kan være påkrevd både nasjonalt og internasjonalt.

3. Identifikasjonsdokumentasjon:

Hunden din bør ha en form for identifikasjon, for eksempel et mikrochipnummer eller tatovering, som knytter den til eierens kontaktinformasjon.

4. Reisedokumenter:

For internasjonale reiser kan det være nødvendig med pass eller visum både for deg selv og hunden din, avhengig av destinasjonen.

Er det noen begrensninger eller krav til størrelse eller vekt på hunden som kan tas med på flyet?

Ja, de fleste flyselskaper har begrensninger og krav når det gjelder størrelse og vekt på hunder som tillates å reise i kabinen. Dette skyldes begrenset plass og sikkerhetshensyn.

De spesifikke kravene vil variere mellom forskjellige flyselskaper, så det er viktig å sjekke reglene til ditt spesifikke flyselskap før du bestiller billetter. Noen generelle retningslinjer inkluderer følgende:

Begrensinger for størrelse:

 • Hundene må vanligvis kunne sitte eller ligge komfortabelt i en transportbur under setet foran deg.
 • Som en generell tommelfingerregel kan hunder som veier mer enn 8-10 kg ikke reise i kabinen på de fleste flyselskaper.

Begrensninger for vekt:

 • Vektkravet varierer, men de fleste flyselskaper tillater hunder som veier opptil 5-8 kg å reise i kabinen.
 • Hunder som veier mer enn dette må vanligvis reise i lasterommet.

Finnes det spesielle retningslinjer eller restriksjoner for å ta med en tjenestehund på flyet?

Ja, det finnes spesielle retningslinjer og regler for å ta med en tjenestehund på flyet. Tjenestehunder er trenede assistansehunder som hjelper personer med nedsatt funksjonsevne. Følgende informasjon er basert på generelle retningslinjer og kan variere mellom ulike land og flyselskaper:

1. Identifikasjon og dokumentasjon:

Tjenestehunden bør ha identifikasjonsdokumentasjon, for eksempel et ID-kort eller sertifikat, som bekrefter at den er en trenet tjenestehund.

2. Krav til trening:

Tjenestehunden må være riktig trent for å kunne oppføre seg rolig og lydig under flyturen. Den bør kunne utføre nødvendige oppgaver for eieren sin uten å forstyrre andre passasjerer eller skape problemer ombord.

3. Plassering ombord:

Tjenestehunden kan vanligvis plasseres ved siden av eieren sin i kabinen, med mindre det er sikkerhetsmessige eller plassrelaterte begrensninger.

4. Forhåndsvarsel:

Noen flyselskaper kan kreve at du gir dem beskjed på forhånd om at du tar med en tjenestehund, slik at de kan forberede seg og gi deg nødvendig assistanse under reisen.

Hvordan kan jeg sikre at min hund har en trygg og komfortabel opplevelse under flyturen?

Når du skal sikre at din hund har en trygg og komfortabel opplevelse under flyturen, er det flere ting du kan gjøre:

1. Velg riktig transportbur:

Sørg for å velge et transportbur som er godkjent av flyselskapet og tilpasset hundens størrelse. Buret bør være solid, godt ventilert og ha nok plass til hunden å stå, sitte og ligge komfortabelt.

2. Gi hunden nok trening før reisen:

Det kan være nyttig å gi hunden din nok trening før reisen for å redusere stressnivået. Ta gjerne med hunden på lange turer eller gi den ekstra leketid før avreise.

3. Skap en kjent og beroligende atmosfære:

Ved å legge igjen noen kjente gjenstander, som en teppe eller leketøy, i buret sammen med hunden, kan du bidra til å skape en trygg og beroligende atmosfære for den under flyturen.

4. Unngå å gi mat rett før avreise:

Det kan være lurt å unngå å gi hunden mat rett før avreise for å redusere risikoen for at den blir kvalm eller får mageproblemer ombord.

5. Sørg for nok vann:

Det er viktig å sørge for at hunden har nok vann tilgjengelig under reisen. Du kan fylle på en vannbeholder festet til buret eller be om assistanse fra flypersonalet.

6. Konsulter veterinæren din:

Før du reiser, kan det være lurt å konsultere veterinæren din for å få råd om eventuelle beroligende midler eller andre tiltak som kan hjelpe hunden din med å føle seg mer komfortabel under flyturen.

Ved å følge disse tipsene og ta hensyn til din hunds individuelle behov, kan du bidra til at den har en trygg og komfortabel opplevelse under flyturen.

Konklusjon

Etter å ha gjennomgått relevant informasjon og forskrifter, kan det konkluderes med at det er tillatt å ha med hund på fly i Norge. Imidlertid er det viktig å merke seg at det finnes visse begrensninger og krav som må oppfylles for å sikre en trygg og komfortabel reise både for hunden og de øvrige passasjerene.

Flyselskapene har sine egne regler og retningslinjer når det kommer til transport av kjæledyr. Det er derfor nødvendig å kontakte flyselskapet på forhånd for å få fullstendig informasjon om deres spesifikke krav og eventuelle avgifter som kan påløpe. I tillegg må man sørge for at hunden er korrekt identifisert med mikrochip eller tatovering, samt ha et gyldig EU-pass eller annen dokumentasjon som viser at hunden er vaksinert mot rabies.

Hundeiere bør også være oppmerksomme på at noen land kan ha egne innreisebestemmelser og karanteneregler for dyr. Derfor anbefales det sterkt å undersøke dette på forhånd dersom man planlegger internasjonal reise med hund.

Alt i alt, ved å følge flyselskapets regler, oppfylle veterinære krav og være klar over eventuelle begrensninger i destinasjonslandet, vil man kunne nyte en problemfri flyreise sammen med sin firbente venn.

Alexandra Bryhn er en profesjonell hundetrener og atferdsekspert med over ti års erfaring med å jobbe med et bredt utvalg av raser. Hun er sertifisert medlem av International Association of Canine Professionals og spesialiserer seg på treningsmetoder med positiv forsterkning.

Med en dyp kjærlighet og forståelse for hunder, er Alexandras lidenskap å bidra til å skape sterke, positive relasjoner mellom mennesker og deres firbente bestevenner.

Leave a Comment