Hunderaser som er rolige

Leter du etter en firbeint venn som matcher ditt rolige liv? Det er ikke alltid lett å vite hvilken hunderase som passer best til en avslappet livsstil.

Vi vet at et liv uten for mye bjeffing og hopping kan være akkurat det du trenger. Derfor har vi samlet informasjon om hunderaser som er kjent for sitt rolige vesen. Denne artikkelen vil hjelpe deg å finne den perfekte, rolige følgesvennen for ditt hjem og liv.

Les videre for å oppdage hvilke raser som kan bringe ro og harmoni inn i livet ditt, uten å ofre det gode selskapet hunder gir.

Berner Sennenhund

Berner Sennenhunden er kjent for sin rolige og vennlige natur. Denne store, men milde hunden passer perfekt inn i familier som søker en avslappet følgesvenn. De elsker kos og er utrolig lojale mot sine eiere.

Personlighet

Deres personlighet er både rolig og beskyttende. Dette gjør dem til gode vakthunder uten at de blir for dominerende eller aggressive. De trives godt med barn og andre dyr, noe som gjør dem til et flott tillegg i nesten hvilket som helst hjem.

 • Tålmodig og mild
 • Loyal mot familien
 • Vennlig overfor barn og andre dyr

Helse Og Aktivitetsbehov

Selv om Berner Sennenhunden liker å slappe av innendørs, trenger de også regelmessig mosjon for å holde seg sunne. En daglig tur eller lek i hagen anbefales. Det er viktig å merke seg at rasen kan ha visse helseproblemer, så regelmessige veterinærbesøk er nødvendig.

SykdomForekomst hos rasen
HofteleddsdysplasiModerat
KreftHøy
Progressiv Retinal AtrofiLav

Pleie Og Vedlikehold

Pelsen deres krever jevnlig børsting for å unngå floker og holde den sunn. Selv om de har en tykk pels, feller de ikke overdrevent mye sammenlignet med andre raser.

Å ta vare på en Berner Sennenhund krever tid og tålmodighet, men belønningen er en trofast venn som vil bringe mye glede inn i livet ditt. De passer spesielt godt for deg som ønsker en stor hund med et stort hjerte.

Basset Hound

Basset Hounds er kjent for sin rolige og avslappede natur, noe som gjør dem til et utmerket valg for familier eller enkeltpersoner på jakt etter en lavenergi hund. Med deres lange ører, triste øyne og korte ben, har de ikke bare et særegent utseende men også en personlighet som vinner hjertene til mange.

Personlighetstrekk

 • Rolig: De er bemerkelsesverdig tålmodige og pliktoppfyllende.
 • Vennlig: Utmerket rundt barn og andre dyr.
 • Lojal: Sterk tilknytning til sitt menneske.

Basset Hounds trenger ikke overdrevent mye mosjon, noe som passer bra for deg som foretrekker roligere aktiviteter. En daglig tur i moderat tempo er ofte nok til å holde dem fornøyde.

Helse Og Stell

Mens Basset Hounds generelt er sunne, finnes det noen ting du bør være oppmerksom på:

 • Fedme: På grunn av deres lave aktivitetsnivå kan de lett legge på seg. Pass på kostholdet deres.
 • Øreproblemer: Lange ører fanger lett opp skitt; regelmessig rengjøring anbefales.
 • Pelsstell: Selv om de ikke feller overdrevet, krever pelsen jevnlig børsting.

Regelmessige veterinærbesøk vil bidra til å holde din Basset Hound sunn og glad. Siden de elsker mat, kan bruk av godbiter i opplæring være spesielt effektivt. Men pass på mengden – overvekt kan lede til helseproblemer.

Disse hundene trives i miljøer hvor de kan slappe av ved siden av sine eiere uten behov for konstant stimulering eller intense aktiviteter. Dette gjør dem perfekte følgesvenner hvis du setter pris på fredelige stunder hjemme.

Engelsk Mastiff

Engelsk Mastiff er kjent som en av de største hunderasene i verden. Selv om størrelsen deres kan virke skremmende, er de faktisk blant de mest rolige og vennlige hundene du kan ha. Deres enorme utseende matcher et stort hjerte og en enda større lojalitet mot familien sin.

Personlighetstrekk

Disse mildgigantene elsker å tilbringe tid med sin menneskelige familie, enten det er å slappe av ved føttene dine eller forsiktig leke med barna. De har en bemerkelsesverdig tålmodighet og viser sjelden aggressivitet uten grunn. Dette gjør dem til ideelle familiehunder forutsatt at du har nok plass til dem.

 • Rolig: Sjelden bjeffer eller viser uro
 • Vennlig: Utmerket rundt barn og andre dyr
 • Lojal: Sterkt knyttet til sine eiere

Helse og Stell

Til tross for deres robuste utseende trenger Engelske Mastiffer regelmessig mosjon for å holde seg sunne. Korte daglige turer eller en god lekestund i hagen er ofte nok. På grunn av deres store størrelse, bør du være oppmerksom på potensielle helseproblemer som hoftedysplasi.

HelseutfordringForebygging
Hofte DysplasiRegelmessig mosjon
OvervektBalansert diett

Pelsen deres krever minimalt med stell, men vær oppmerksom på drooling – noe som kan være ganske mye med denne rasen! En jevnlig tur til veterinæren anbefales også for å holde øye med eventuelle helseproblemer.

Tilpasning

Med sitt rolige vesen trives Engelsk Mastiff godt i hjem hvor det er god plass både innendørs og utendørs. De passer best i hus med store gårdsrom hvor de kan strekke på beina, men vil også kunne trives i mindre områder så lenge de får den nødvendige oppmerksomheten og omsorgen fra sine eiere.

Shih Tzu

Shih Tzu er kjent som en av de mest avslappede og rolige hunderasene du kan finne. Disse små hundene har et stort hjerte, og de elsker å tilbringe tid med familien sin. De er perfekte for deg som søker en følgesvenn som ikke krever mye utendørs aktivitet, men heller foretrekker rolig tid inne.

Hva Gjør Shih Tzu Så Rolig?

 • Tilpasningsdyktige: Shih Tzuer tilpasser seg lett til forskjellige boforhold. Enten du bor i en liten leilighet eller et stort hus, vil denne rasen trives.
 • Lavt energinivå: I motsetning til mange andre raser, har Shih Tzuer generelt et lavt energinivå. De nøyer seg ofte med korte turer og lekesesjoner hjemme.

Stell og Omsorg

Selv om Shih Tzuer er rolige, betyr det ikke at de ikke trenger omsorg. Pelsen deres krever regelmessig børsting for å unngå floker og matte pels. Du bør også være oppmerksom på øynene deres, da de kan være utsatt for irritasjon.

Aktiviteter For En Rolig Hund

Selv om din Shih Tzu foretrekker roligere aktiviteter, er det viktig å holde dem engasjert:

 • Korte gåturer
 • Lett trening innendørs
 • Puslespill-leker for mental stimulering

Ved å inkludere disse aktivitetene i den daglige rutinen kan du sikre at din Shih Tzu holder seg sunn både fysisk og mentalt uten behovet for anstrengende fysiske utfordringer.

Deres rolige natur gjør dem ideelle for førstegangshundeiere eller de som lever et mindre aktivt liv. Med den rette mengden kjærlighet og omsorg vil en Shih Tzu være en lojal og kjærlig del av familien din i mange år framover.

Golden Retriever

Golden retriever er kjent for sin vennlige natur og tålmodighet, noe som gjør dem til en av de mest populære hunderasene for familier. Disse hundene elsker samvær med mennesker og er utrolig lojale mot sine eiere.

Sosial og Vennlig

Disse hundene trives i selskap med både voksne og barn. Deres rolige temperament kombinert med en evne til å lære raskt, gjør dem til ideelle følgesvenner. De er også kjente for å komme godt overens med andre dyr, inkludert katter.

Aktivitetsnivå

Selv om golden retrievers er rolige innendørs, trenger de regelmessig mosjon for å holde seg sunne og glade. En daglig lang tur eller lek i hagen anbefales. Dette hjelper ikke bare med å opprettholde deres fysiske helse men styrker også båndet mellom deg og din firbeinte venn.

Omsorgsbehov

Golden retrievers krever jevnlig stell, spesielt når det kommer til pelsen deres. De har en tendens til å røyte mye, så regelmessig børsting vil hjelpe deg med å holde hjemmet ditt rent samt forebygge knuter og tover i pelsen deres.

Helsemessige Overveielser

Det er viktig å være oppmerksom på noen av de vanlige helseproblemene som kan påvirke denne rasen:

 • Hofteleddsdysplasi
 • Øyeproblemer
 • Hudtilstander

Regelmessige veterinærbesøk kan bidra til å oppdage eventuelle problemer tidlig.

Ved å gi din golden retriever den rette mengden kjærlighet, omsorg og oppmerksomhet vil du ha en lykkelig og sunn følgesvenn ved din side.

Avsluttende ord

Å velge en hund som passer til din livsstil er viktig. Med Shih Tzu og Golden Retriever får du raser som ikke bare er rolige men også fulle av kjærlighet. Husk at selv om disse rasene er kjent for sitt rolige vesen krever de fortsatt oppmerksomhet og omsorg. Riktig mosjon stell og regelmessige veterinærbesøk er essensielt for deres velvære. Ved å gi dem den kjærligheten og omsorgen de fortjener vil du ha en trofast følgesvenn ved din side.

Ofte stilte spørsmål

Hva kjennetegner en Golden Retriever?

Golden Retrievers er kjent for deres vennlige og tålmodige natur. De er utmerkede familiehunder som trives i selskap med både voksne og barn. Disse hundene krever regelmessig mosjon og stell av pelsen.

Hva skal til for å ta godt vare på en Golden Retriever?

For å sikre at en Golden Retriever er lykkelig og sunn, kreves det regelmessig mosjon, riktig pelsstell, og oppmerksomhet til helsen deres. Dette inkluderer regelmessige veterinærbesøk for å oppdage og behandle eventuelle helseproblemer tidlig.

Hvilke helseproblemer er vanlige hos Golden Retrievers?

Golden Retrievers kan være utsatt for hofteleddsdysplasi, øyeproblemer og visse hudtilstander. Det er viktig for eiere å være observante og oppsøke veterinær ved tegn på disse eller andre helseproblemer.

Er Golden Retrievers gode familiehunder?

Ja, Golden Retrievers er ideelle familiehunder på grunn av deres lojalitet og evne til å trives i familiemiljøer. De er kjent for å være spesielt gode med barn, noe som gjør dem til et populært valg for mange familier.

Jostein Braut er en lidenskapelig hundeelsker med mangfoldige års erfaring med hund. Han er svært opptatt av atferdsbiologi, og har en grad innen feltet. Jostein bidrar dermed med mye kunnskap og erfaring til Hundeguide.no. På fritiden liker han å trene og konkurrere med sine egne hunder i lydighets- og agilitykonkurranser.

Leave a Comment