Alt du må vite om Welsh corgi pembroke: En komplett raseguide

Har du noen gang sett en hund som ser ut som den kommer rett ut av et eventyr? Vel, Welsh corgi pembroke er nettopp en slik hund. Med sine korte ben, lange kropp, og store personlighet, er de umulig å ikke forelske seg i. Men hva vet du egentlig om denne rase?

Denne artikkelen tar for seg alt du trenger å vite om Welsh corgi pembroke; fra deres historie og personlighet, til hvordan du best tar vare på dem. Enten du vurderer å skaffe deg en, eller bare er nysgjerrig, vil du finne verdifull innsikt her. La oss utforske verdenen til disse sjarmerende små hundene.

Historie av Welsh Corgi Pembroke

Welsh corgi pembroke er en rase med en rik og fascinerende historie. Den stammer fra Wales i Storbritannia, hvor den har vært kjent i over tusen år. Dette gjør dem til en av de eldste hunderasene vi kjenner til. Opprinnelig ble disse små, men robuste hundene brukt som gjeterhunder. De var spesielt dyktige til å drive storfe ved å nippe dem i hælene og deretter smidig unngå spark.

Opprinnelse og Utvikling

Rasens navn, “corgi”, antas å komme fra det walisiske ordet for hund (ci) kombinert med ordet dwrg eller cor gi, som betyr dverg – altså “dverghund”. Det finnes to typer corgier: pembroke og cardigan, hvorav pembroke er den mest populære og gjenkjennelige takket være sin kortere hale.

Pembrokes historie er tett knyttet til det britiske kongehuset. Det sies at dronning Elizabeth II har eid mer enn 30 Pembrokes gjennom sitt liv! Dette har utvilsomt bidratt til rasens popularitet verden over.

Karakteristiske Trekk

Pembroke-welsh corgien skiller seg ut med sin oppreiste holdning, store ører og ivrige uttrykk. Til tross for sine korte bein er de svært aktive og krever regelmessig trening for å holde seg sunne og lykkelige.

 • Ører: Store og alltid på vakt
 • Hale: Kortere enn hos Cardigan-corgien
 • Størrelse: Liten men robust

Gjennom århundrene har welsh corgi pembroke gått fra å være en arbeidende gårdshund til et elsket familiemedlem. Deres intelligens, lojalitet, og vennlige natur gjør dem til perfekte følgesvenner. Selv om de ikke lenger napper storfe i hælene, bærer dagens Pembroke fortsatt arven fra sine forfedre med stolthet.

Personlighetstrekk

Welsh corgi pembroke er kjent for sin livlige og vennlige personlighet. Disse hundene trives i selskap med mennesker og viser ofte en bemerkelsesverdig intelligens som gjør dem til glimrende følgesvenner. Her er noen nøkkelaspekter ved deres personlighet du vil sette pris på.

Lekfullhet og Aktivitet

Corgier elsker å leke. Deres energinivå er høyt, så det er viktig å gi dem nok fysisk og mental stimulering hver dag. Dette kan inkludere alt fra lange turer til lekebaserte treningsøvelser.

 • Ta med ulike leker
 • Variér rutiner for turer og aktiviteter

Intelligens og Lærevillighet

En av de mest imponerende trekkene ved Welsh corgi pembroke er deres intelligens. De lærer raskt nye kommandoer og triks, noe som gjør trening både morsomt og givende.

 • Bruk positiv forsterkning
 • Hold treningsøktene korte og engasjerende

Lojalitet mot Familien

Corgiene har en dyp lojalitet overfor sine familier. De ønsker å være en del av familielivet og trives best når de får delta i daglige aktiviteter sammen med sine eiere.

Det er også verdt å merke seg at mens de er utadvendte mot familie, kan Welsh corgi pembroke være reserverte rundt fremmede. Det tar tid for dem å varme opp til nye mennesker, men når de først gjør det, blir de ofte raskt venner.

Til slutt vil din Welsh corgi pembroke nyte et liv fullt av kjærlighet, spill, og læring hvis du gir den muligheten den fortjener. Sørg for at du setter av nok tid til både fysisk aktivitet og mental stimulering for å holde din firbente venn lykkelig.

Fysisk Beskrivelse

Welsh corgi pembroke er en liten, men robust hunderase kjent for sitt karakteristiske utseende. Du vil legge merke til at de har korte ben og en lang kropp, noe som gir dem et unikt og umiskjennelig utseende blant små hunderaser. Men la ikke størrelsen lure deg; disse hundene er overraskende sterke og agile.

Størrelse Og Vekt

Pembrokes er vanligvis mellom 25 cm og 30 cm høye ved skuldrene. De veier rundt 10 til 14 kg, med noen variasjoner mellom hann- og hunnhunder. Deres kompakte størrelse gjør dem til et godt valg for livet i både leilighet og hus med god plass.

Pels Og Farge

En av de mest bemerkelsesverdige egenskapene ved en Pembroke er dens tykke pels. Den doble pelsen består av en kort underull og en lengre, grovere ytterpels som bidrar til å beskytte mot ulike værforhold. Når det gjelder farger, kan du finne Pembrokes i flere nyanser:

 • Rød
 • Sable
 • Fawn
 • Sort med tan merker

Det er viktig å børste pelsen regelmessig for å håndtere shedding og holde den sunn.

Hode Og Ansiktstrekk

Med sine store ører som står rett opp, har Pembroke et påpasselig og intelligent uttrykk. Øynene deres er middels store, mørke og viser alltid en gnist av nysgjerrighet. Snuten skal være moderat lang med sterk kjevekraft.

Deres søte ansiktsuttrykk kombinert med den energiske personligheten gjør dem uimotståelige for mange hundeentusiaster verden over. Ved å ta godt vare på din Pembroke corgi gjennom riktig ernæring, trening, og mental stimulering vil du ha en lojal følgesvenn som bringer glede inn i hverdagen din.

Omsorgsråd for Welsh Corgi Pembroke

Å ta vare på en Welsh Corgi Pembroke krever oppmerksomhet til deres unike behov. Denne delen gir deg praktiske råd for å sikre at din firbente venn lever et lykkelig og sunt liv.

Riktig Ernæring

Først og fremst er ernæring nøkkelen til en sunn hund. Porsjonskontroll er viktig siden corgier lett kan legge på seg.

 • Velg høykvalitets hundefôr
 • Hold øye med kaloriinntaket
 • Unngå for mye menneskemat

Gi regelmessige, balanserte måltider i stedet for å la maten stå ute hele dagen.

Daglig Trening

Corgier er aktive og trenger daglig mosjon for å holde seg i form.

 • Ta lange turer hver dag
 • Lek aktive spill som fetch og tug-of-war
 • Variér aktivitetene for mental stimulering

Dette holder dem ikke bare fysisk, men også mentalt engasjert.

Mental Stimulering

Intelligensen deres krever regelmessig mental utfordring.

 • Bruk interaktive leker
 • Prøv hundeidrett som agility eller lydighetstrening
 • Sett av tid til treningsøkter hver dag

Det styrker båndet mellom dere samtidig som det holder hjernen deres skarp.

Pelsstell og Hygiene

Corgiens tykke pels trenger jevnlig vedlikehold.

 • Børst pelsen flere ganger i uken
 • Bad kun når nødvendig, bruk mild sjampo
 • Klipp negler regelmessig og sjekk ørene for tegn på infeksjon

God hygiene forebygger hudproblemer og holder dem komfortable.

Ved å følge disse rådene vil du gi din Welsh Corgi Pembroke alt den trenger for et langt, aktivt og fornøyd liv. Husk at omsorgen du gir reflekterer direkte på hundens velvære.

Avslutning

Å velge en Welsh corgi pembroke som følgesvenn betyr å invitere et livlig, intelligent og lojalt familiemedlem inn i hjemmet ditt. Deres unike personlighet og kjærlige natur gjør dem til mer enn bare kjæledyr; de blir en del av familien. Husk at et lykkelig corgi-liv krever engasjement fra din side, med nok lek, aktivitet og kjærlighet. Gi dem den omsorgen de fortjener, og du vil ha en trofast venn for livet. Med riktig stimulering, trening og helseomsorg, vil din corgi trives og berike livet ditt med glede og uendelig kjærlighet. La eventyret begynne!

Ofte stilte spørsmål

Hva er historien bak Welsh corgi pembroke-hunden?

Welsh corgi pembroke har en rik historie som strakk seg tilbake til det 10. århundre i Wales. Disse hundene ble opprinnelig brukt som gjeterhunder, kjent for sin evne til å vokte hjordene og hjelpe bøndene.

Hvordan er Welsh corgi pembroke knyttet til det britiske kongehuset?

Welsh corgi pembroke er sterkt knyttet til det britiske kongehuset, spesielt til Dronning Elizabeth II, som har eid over 30 corgier i løpet av hennes regjeringstid, noe som har økt rasens popularitet betraktelig.

Hvordan er personligheten til Welsh corgi pembroke?

Welsh corgi pembroke er kjent for sin livlige, vennlige og intelligente personlighet. De er lojale og kjærlige familiehunder som trives med lek, aktivitet og mental stimulering.

Hva er viktige omsorgsråd for en Welsh corgi pembroke?

For å sikre en Welsh corgi pembroke et langt og lykkelig liv, er det viktig med riktig ernæring og porsjonskontroll, daglig fysisk og mental aktivitet, samt regelmessig pelsstell og hygiene.

Hva kjennetegner Welsh corgi pembrokes fysiske utseende?

Welsh corgi pembroke er små, robuste hunder med korte ben, lang kropp, veier mellom 10 og 14 kg, og har en tykk pels som kommer i ulike farger. De har store ører og mørke øyne som gir dem et intelligent uttrykk.

Jostein Braut er en lidenskapelig hundeelsker med mangfoldige års erfaring med hund. Han er svært opptatt av atferdsbiologi, og har en grad innen feltet. Jostein bidrar dermed med mye kunnskap og erfaring til Hundeguide.no. På fritiden liker han å trene og konkurrere med sine egne hunder i lydighets- og agilitykonkurranser.

Leave a Comment