Hvorfor følger hunden etter meg hele tiden

 • Hunden følger deg fordi den ser på deg som sin leder og ønsker å være nær deg.
 • Dette kan også skyldes at hunden er ensom eller kjeder seg når du ikke er til stede.
 • Hvis hunden følger deg overalt, kan det være et tegn på separasjonsangst eller usikkerhet.
 • Det er viktig å gi hunden nok oppmerksomhet og trening for å unngå uønsket oppførsel.
 • Å lære hunden å bli i ro og ha egentid kan hjelpe den med å bli mer uavhengig og mindre avhengig av din tilstedeværelse.

Har du noen gang lagt merke til at hunden din følger etter deg hele tiden? Det kan være en uendelig kilde til glede og selskap for noen, men for andre kan det føles overveldende og frustrerende. Hvorfor oppfører hunden seg på denne måten?

En mulig grunn kan være at hunden din ønsker å beskytte deg eller markere territoriet som ditt. Kanskje hunden din trives i selskapet ditt og vil bli med deg overalt. Uansett årsak, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre når du blir fulgt rundt av en ivrig firbeint venn hele tiden.

I denne artikkelen vil vi utforske hvorfor hunder følger etter oss, og gi noen tips om hvordan du kan håndtere situasjonen hvis det begynner å bli for mye å takle. Lær hvordan du kan få mest mulig glede ut av selskapet ditt med hunden din, samtidig som du tar vare på både din egen og hundens trivsel.

Det korte svaret:

En hund kan følge eieren sin hele tiden av flere grunner, inkludert separasjonsangst eller mangel på trening og stimulering. For å lære hunden å være mer uavhengig, kan du gradvis venne den av med å belønne den når den holder seg rolig på egen hånd og gi den mer stimulering og trening i løpet av dagen. Aktiviteter som turer, leke øvelser, treningsklasser og kosetid kan også styrke båndet mellom deg og hunden din.

Hvorfor følger hunden etter meg hele tiden?

Det er mange grunner til at en hund kan følge eieren sin rundt hele tiden. Hunder er sosiale dyr som ofte knytter seg sterkt til familiemedlemmene sine, og det å være i nærheten av en person de bryr seg om kan gi dem en følelse av trygghet. For noen hunder kan dette være et tegn på separasjonsangst, som kan utvikle seg når hunden ikke klarer å være alene hjemme.

En annen mulig grunn til at en hund følger etter eieren sin hele tiden, er hvis den ikke får nok trening eller stimulering i løpet av dagen. Hunder trenger daglig mosjon og mentale utfordringer for å holde seg sunne og lykkelige, og hvis de ikke får disse behovene oppfylt, kan de bli rastløse og overstimulerte. Å følge eieren rundt kan da være en måte for hunden å få litt ekstra oppmerksomhet og interaksjon.

Hvordan lære hunden å være mer uavhengig

Hvis du ønsker at hunden din skal bli mer uavhengig og ikke følge deg rundt hele tiden, er det viktig å gradvis venne den av med denne vanen. Start med å belønne hunden når den holder seg rolig på egen hånd i noen minutter, og øk deretter gradvis lengden på denne aktiviteten over tid.

Du kan også prøve å gi hunden din mer stimulering og trening i løpet av dagen, for eksempel ved å ta den med på lange turer eller leke øvelser som krever mentalt fokus. Dette kan bidra til å redusere hundens behov for å følge deg rundt hele tiden.

Aktiviteter for å styrke båndet og redusere behovet for konstant følging

 • Ta hunden med på turer: Gå på lange turer sammen med hunden din, og la den utforske nye områder og lukter.
 • Leke øvelser: Lek øvelser som krever mentalt fokus, for eksempel gjemmekule eller søk-øvelser.
 • Treningsklasser: Meld deg og hunden din på en treningsklasse sammen, som agility eller lydighetstrening.
 • Kosetid: Sett av tid hver dag til å kose og leke med hunden din, slik at den føler seg verdsatt og elsket.

Husk at det å bygge et sterkt bånd med hunden din er viktig, men det er også viktig å lære den sunne uavhengighetsferdigheter slik at den kan trives når du ikke er til stede. Ved å gi hunden din nok oppmerksomhet, mosjon og mentale utfordringer i løpet av dagen, vil du kunne redusere behovet for konstant følging.

Kan det være at hunden savner meg når jeg er borte?

Ja, det er mulig.

Det er kjent at hunder kan knytte sterke bånd til eierne sine og føle seg trygge i sitt nærvær. Når eieren plutselig forlater dem, kan dette føre til angst og stress hos hunden. Hvis du merker at hunden din viser tegn til uro eller tristhet hver gang du drar, som å bjeffe eller gråte, kan dette bety at den savner deg.

Hva kan jeg gjøre for å lindre hundens separasjonsangst?

Det finnes flere strategier som kan hjelpe med å lindre separasjonsangst hos hunder. En av de vanligste strategiene er gradvis trening ved å øke tiden de tilbringer alene hver dag. Det er også viktig å gi hunden nok mosjon og mentale stimuleringer før du drar hjemmefra.

Liste over aktiviteter som kan redusere separasjonsangst hos hunder:

 • Trene på gradvis økning av tid alene
 • Gir nok mosjon og mentale stimulering
 • La gjenstander med eierens lukt være igjen
 • Bruk positiv forsterkning
 • Unngå å vise for mye oppmerksomhet når du kommer hjem eller går ut igjen

Er det mulig at hunden føler seg utrygg og derfor vil være nær meg?

Ja, det er mulig.

Hunder er sosiale dyr og kan føle seg trygge i nærvær av eieren. Hvis hunden din viser at den alltid vil være i nærheten av deg og følger etter deg hele tiden, kan dette bety at den føler seg utrygg når du ikke er til stede.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe hunden min å føle seg mer trygg?

Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe hunden din å føle seg mer trygg. En av dem er å gi den et eget sted der den kan trekke seg tilbake når den trenger det. Du kan også bruke positiv forsterkning for å belønne ønsket adferd og bygge tillit med hunden din.

Liste over hvordan du kan hjelpe hunden din til å føle seg mer trygg:

 • Gir hunden sin egen seng eller plass
 • Bruk positiv forsterkning
 • Gjør deg kjent med faresignaler hos hunder og unngå dem
 • Gi nok mosjon og mentale stimuleringer
 • Trene på gradvis økning av tid alene hvis det trengs

Kan det skyldes at jeg gir hunden mye oppmerksomhet og den derfor vil være i nærheten av meg?

Ja, det er mulig.

Hunder kan bli vant til mye oppmerksomhet fra eierne sine og vise at de vil være i nærheten av dem hele tiden. Hvis du gir hunden din mye oppmerksomhet, kan dette føre til at den blir mer avhengig av deg og vil tilbringe mer tid med deg.

Hva kan jeg gjøre for å hjelpe hunden min å være mer uavhengig?

Det er flere ting du kan gjøre for å hjelpe hunden din å være mer uavhengig. En av dem er å gi den nok mosjon og mentale stimuleringer slik at den ikke kjeder seg og trenger konstante interaksjoner med deg. Du kan også lære hunden din nye triks og gi den oppgaver som den kan gjøre på egen hånd.

Liste over hvordan du kan hjelpe hunden din til å være mer uavhengig:

 • Gir nok mosjon og mentale stimuleringer
 • Gi hunden nye triks eller oppgaver
 • Bruke en arbeidshest til å bære ting
 • Trene på gradvis økning av tid alene hvis det trengs
 • Unngå å gi overdreven oppmerksomhet når ikke nødvendig

Er det normalt at en hund følger eieren sin rundt hele tiden?

Det kommer an på situasjonen.

Hunder er naturlig nysgjerrige dyr og kan følge etter eierne sine fordi de ønsker å utforske området eller ha selskapet deres. Hvis hunden din følger etter deg hele tiden og viser seg å være oppmerksom på deg, kan det være et tegn på at den ønsker selskapet ditt.

Kan det også skyldes en annen ting?

Ja, det kan også skyldes en annen ting. Noen ganger kan hunder følge eierne sine fordi de vil ha oppmerksomhet eller mat. Det er viktig å lære hunden din grenser og unngå å gi den for mye oppmerksomhet når det ikke er nødvendig.

Liste over hvorfor en hund kan følge etter eieren:

 • Nysgjerrighet og utforsking
 • Ønsker selskapet ditt
 • Ønsker oppmerksomheten din
 • Vil ha mat eller snacks
 • Kan være et tegn på separasjonsangst eller stress

Kan det være et tegn på separasjonsangst hvis hunden alltid følger etter meg?

Ja, det er mulig.

Hvis hunden din viser seg å være svært avhengig av deg og følger deg rundt hele tiden, kan dette bety at den lider av separasjonsangst. Separasjonsangst er vanlig hos mange hunder, spesielt de som har vært alene mye eller har vært igjennom store endringer i livet.

Hva bør jeg gjøre hvis jeg mistenker at hunden min lider av separasjonsangst?

Hvis du mistenker at hunden din lider av separasjonsangst, er det viktig å søke hjelp fra en veterinær eller profesjonell trener. De kan gi deg råd om hvordan du kan behandle tilstanden og redusere stresset hos hunden din.

Liste over behandlingsmuligheter for separasjonsangst hos hunder:

 • Gradvis trening ved økning av tid alene
 • Gir nok mosjon og mentale stimuleringer før du går ut
 • La gjenstander med eierens lukt være igjen
 • Bruk positiv forsterkning
 • Unngå å vise for mye oppmerksomhet når du kommer hjem eller går ut igjen

Hvordan kan jeg lære hunden å være mer uavhengig og ikke følge etter meg hele tiden?

Det finnes flere strategier.

Du kan lære hunden din å være mer uavhengig ved gradvis trening ved økning av tiden den tilbringer alene hver dag. Du kan også gi den nok mosjon og mentale stimuleringer slik at den ikke kjeder seg når du ikke er der. Det er også viktig å unngå å gi overdreven oppmerksomhet når det ikke er nødvendig.

Hva slags aktiviteter kan jeg gjøre med hunden min for å styrke båndet vårt og redusere behovet for å følge etter meg konstant?

Det er mange aktiviteter du kan gjøre med hunden din for å styrke båndet deres og redusere behovet for konstant oppmerksomhet. Du kan lære hunden din nye triks, gå på turer sammen, eller delta i hundesport eller agility. Det er også viktig å gi hunden din nok positiv forsterkning og belønne ønsket adferd.

Liste over aktiviteter som kan styrke båndet mellom deg og hunden din:

 • Lære hunden nye triks
 • Gå på turer sammen
 • Deltakelse i hundesport eller agility
 • Gi positiv forsterkning og belønne ønsket adferd
 • Bruk av leketøy og interaktive spill

Hva slags aktiviteter kan jeg gjøre med hunden min for å styrke båndet vårt og redusere behovet for å følge etter meg konstant?

1. Gå turer i naturen

En av de beste måtene å styrke båndet ditt med hunden din på er å gå turer sammen i naturen. Å ha en endring av miljø og utforske nye steder sammen vil hjelpe deg med å skape sterke bånd med hunden din, samt gi den nødvendige mosjonen den trenger.

Tips:

 • Prøv nye ruter og områder hver gang du går tur.
 • Ta med litt vann og snacks til både deg selv og hunden din.
 • Gjør det til en rutine å gå tur på samme tidspunkt hver dag.

2. Lære nye triks sammen

Lære nye triks eller ferdigheter sammen vil også bidra til å styrke båndet mellom deg og hunden din. Det gir dere begge en mulighet til å jobbe som et team og lære noe nytt sammen.

Tips:

 • Bruk positive forsterkningsteknikker når du lærer triksene.
 • Start med enkle triks som “sitte” eller “gi labben”.
 • Gjenta øvelsene flere ganger om dagen for å hjelpe hunden din med å huske dem bedre.

3. Gjøre daglige aktiviteter sammen

Å involvere hunden din i dine daglige aktiviteter vil også bidra til å styrke båndet mellom dere to. Dette kan inkludere alt fra å ha med hunden din på butikken eller til og med på jobben hvis mulig.

Tips:

 • Sørg for at hunden din er trygg og komfortabel mens du involverer den i dine daglige aktiviteter.
 • Ikke la hunden din bli forstyrrende eller distraherende.
 • Belønn hunden din for god oppførsel mens du gjør disse aktivitetene sammen.

Gjennom å delta i disse aktivitetene vil du kunne styrke båndet ditt med hunden din, samtidig som du reduserer behovet for at den skal følge etter deg konstant. Husk å alltid bruke positive forsterkningsteknikker når du trener og belønn hunden din for god oppførsel.

Oppsummert kan det være flere grunner til at hunden følger deg hele tiden, inkludert en naturlig behov for å være i nærheten av flokken sin, ønsket om oppmerksomhet og bekreftelse, eller et signal om at den trenger å gå ut eller spise. Det er viktig å observere hundens adferd og kommunisere med den på en positiv måte for å sikre at begge parter har et sunt og lykkelig forhold.

Hur vet jag om min hund är stressad?
Stress kan manifestere seg på ulike måter hos hunder. Handlinger som overdreven slikking, biting av poter eller kløing kan tyde på stress. Hunden kan også virke rastløs, nervøs, usikker eller aggressiv når den er stresset.

Vad betyder det när hunden gnyr?
Gnying er en vanskelig lyd å identifisere. Vetstreet forklarer at gnying kan være hundens måte å “be” om noe, som oppmerksomhet eller mat. En hund kan være ivrig eller energisk. En annen gnyr som en reaksjon på stress.

Vad gör man när hunden gnäller?
Koble hunden og unngå øyekontakt. Vær også veldig nøye med at det er du som tar initiativet til at øyeblikket er over. En hund som har utviklet en gneldrende vane, krever dessverre ofte langvarig innsats for å bli stille.

Varför går min hund runt och piper?
Sitter og piper. Ta for eksempel hunden som fungerer bra hjemme i rekkehuset, men ute på hytta sitter den og piper ved terrassedøren, antageligvis i håp om en fisketur, en tur i skogen eller muligheten til å jakte på ender. Dette kan skyldes at dagliglivet hjemme er regelmessig og dermed forutsigbart.

Vad betyder det när hunden lägger sig på mina fötter?
Sitter på føttene mine eller mellom beina mine. Dette blir ofte feiltolket som en beskyttende atferd, men er heller et tegn på angst eller stress. Hunden din prøver å føle seg tryggere ved å holde seg nær deg.

Hur beter sig en Understimulerad hund?
Forskjellen er at en understimulert hund hviler når alt er stille rundt den, mens den overstimulerte/stressede hunden blir urolig og har vanskelig for å slappe av. En type lek som hunden kan gjøre så mye den vil med, er en som innebærer tankeaktivitet.

Jostein Braut er en lidenskapelig hundeelsker med mangfoldige års erfaring med hund. Han er svært opptatt av atferdsbiologi, og har en grad innen feltet. Jostein bidrar dermed med mye kunnskap og erfaring til Hundeguide.no. På fritiden liker han å trene og konkurrere med sine egne hunder i lydighets- og agilitykonkurranser.

Leave a Comment