7 tips for rengjøring av hund etter tur

 • Det er viktig å rengjøre hunden etter en tur for å opprettholde god hygiene og helse.
 • Børsting av pelsen er en essensiell del av rengjøringen, da det fjerner løse hår og smuss.
 • Etter en tur bør man inspisere potene nøye for eventuelle sår eller fremmedlegemer som kan ha festet seg.
 • Hvis hunden har blitt skitten eller våt under turen, kan det være nødvendig med et bad. Bruk egnet hundeshampo og skyll godt.
 • Tørking av hunden er viktig for å unngå fuktrelaterte problemer som flass eller hudirritasjon. Bruk håndklær eller en hårføner på lav varme.
 • Ørene til hunden bør også rengjøres regelmessig, spesielt hvis de er utsatt for mye fuktighet. Bruk en mild ørerens og bomullsdotter.
 • Til slutt er det viktig å klippe neglene til hunden jevnlig for å unngå at de blir for lange og skader potene. Bruk egnet negleklipper for dyr.

Har du noen gang kommet hjem etter en deilig tur med hunden din, bare for å oppdage at hele huset er fylt med skitt og lukt? Vi vet alle hvor frustrerende det kan være å rydde opp etter våre firbente venner. Men fortvil ikke! Vi har samlet syv uvurderlige tips som vil gjøre rengjøringen av hunden din etter turen mye enklere og mer effektiv.

Først og fremst, la oss snakke om det evige problemet med hundehår. Uansett hvor mye vi elsker dem, kan vi ikke benekte at hundehår kan være en kilde til irritasjon og allergi. Vår første tips er rettet mot å minimere denne utfordringen. Vi vil dele med deg noen smarte triks for å fjerne løse hår og redusere mengden som havner på møblene og klærne dine. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det kan være!

Men vent, det er ikke alt. Har du noensinne opplevd den ubehagelige lukten som følger med en våt hund? Det er ikke akkurat den friske blomsterduften vi håper på i hjem

Det er viktig å rengjøre hunden etter en tur for å opprettholde dens hygiene og velvære. Rengjøringen bidrar til å fjerne skitt, smuss og allergener som kan irritere huden eller føre til infeksjoner. Det hjelper også med å oppdage eventuelle skader eller sår tidlig. Hvis man ikke rengjør hunden, kan det føre til kløe, betennelse, infeksjon eller blemmer. Regelmessig rengjøring gjør det også lettere å oppdage potensielle problemer tidlig. For å rengjøre hunden etter en tur, børst gjennom pelsen, insister på områder med mye smuss, vask med lunkent vann og hundeshampo, skyll grundig, tørk forsiktig og ins

1. Hvorfor er det viktig å rengjøre hunden etter en tur?

Det er viktig å rengjøre hunden etter en tur av flere grunner. Først og fremst bidrar rengjøringen til å opprettholde hundens generelle hygiene og velvære. Etter en tur kan hunden ha blitt utsatt for skitt, smuss, pollen eller andre allergener som kan irritere huden eller føre til infeksjoner. Ved å rense hunden regelmessig kan man bidra til å forebygge slike problemer.

I tillegg kan rengjøringen også hjelpe med å oppdage eventuelle skader eller sår som hunden kan ha pådratt seg under turen. Ved å inspisere pelsen nøye mens man renser, kan man oppdage tidlige tegn på hudproblemer, flått eller andre parasitter.

Hva skjer hvis man ikke rengjør hunden etter en tur?

Hvis man ikke rengjør hunden etter en tur, kan det føre til flere uønskede konsekvenser. Skitt og smuss som blir liggende i pelsen over tid kan irritere huden og føre til kløe, betennelse eller infeksjon. I verste fall kan det også resultere i blemmer eller sår.

Videre kan mangel på regelmessig rengjøring også gjøre det vanskeligere å oppdage potensielle problemer som flåttbitt, kutt eller hudinfeksjoner tidlig. Dette kan føre til at slike problemer forverres og blir mer alvorlige før de oppdages.

Slik rengjør du hunden etter en tur:

 1. Børst gjennom pelsen med en hundebørste eller kam for å fjerne løse hår og eventuelle små kvister eller blader som har festet seg.
 2. Insister på områder der det er mye smuss eller skitt, for eksempel rundt potene eller under magen.
 3. Vask hunden med lunkent vann og et egnet hundeshampo. Pass på å unngå øyne og ører når du vasker.
 4. Skylle grundig for å fjerne all såpe fra pelsen.
 5. Tørk hunden forsiktig med et håndkle, og la den deretter tørke naturlig. Unngå bruk av hårføner, da dette kan skade huden eller stresse hunden.
 6. Etter rengjøring kan det være lurt å inspisere pelsen nøye for å se om det er noen tegn på hudirritasjon, flått eller andre parasitter. Hvis man oppdager noe unormalt, bør man kontakte veterinær.

2. Anbefalte verktøy og produkter for å rengjøre hunden etter en tur

Når det gjelder rengjøring av hunden etter en tur, er det noen anbefalte verktøy og produkter som kan være nyttige. En god børste eller kam er et viktig redskap for å fjerne løst hår og skitt fra hundens pels. Det finnes ulike typer børster tilpasset forskjellige pelstyper, så det kan være lurt å velge en som passer best til din hund.

Et annet nyttig verktøy er en negleklipper, spesielt hvis hunden har lange klør som kan hindre den i å gå ordentlig. Det er viktig å klippe neglene forsiktig og ikke klippe for mye av gangen for å unngå skade.

Hvordan velge riktig børste eller kam:

 • Vurder hundens pelstype: korthåret, langhåret eller krøllete
 • Velg en børste med passende bust: mykere bust for sensitiv hud, hardere bust for fjerning av floker
 • Sjekk størrelsen på børsten: større børster egner seg bedre for store hunder, mindre børster for mindre raser

Anbefalte produkter:

 • Buster Børste – En allsidig børste med myk bust som passer til de fleste pelstyper.
 • Furminator – En spesialisert børste for å fjerne løst underull og redusere røyting.
 • Resco negleklipper – En pålitelig negleklipper av høy kvalitet for sikker klipping av hundens klør.

3. Effektive metoder for å fjerne skitt og smuss fra hundens pels etter en tur

Etter en tur kan hunden være skitten og full av smuss, og det er viktig å fjerne dette for å opprettholde god hygiene. Her er noen effektive metoder for å rengjøre hundens pels:

 1. Bruk en fuktig klut eller svamp til å tørke av overflaten av pelsen. Dette kan bidra til å fjerne lett skitt og smuss.
 2. Hvis hunden er veldig skitten, kan det være nødvendig med en grundigere rengjøring. Bruk en mild hundeshampo som er egnet for hundens hud og pels. Følg instruksjonene på flasken og masser shampoen forsiktig inn i pelsen før du skyller grundig.
 3. Når du har vasket hunden, tørk den forsiktig med et håndkle eller bruk en hårføner på lav varmeinnstilling for å unngå at den blir kald.

Husk at det er viktig å ikke vaske hunden for ofte, da dette kan føre til tørr hud og irritasjon. Vask kun når det er nødvendig og bruk produkter som er spesielt formulert for hunder.

4. Spesielle områder på hunden som trenger ekstra oppmerksomhet under rengjøringen etter en tur

Hundens poter

Når du rengjør hunden etter en tur, er det viktig å gi spesiell oppmerksomhet til potene. Potene kan samle seg med smuss, gjørme eller steiner som kan forårsake ubehag eller irritasjon for hunden. Sørg for å inspisere hver pute nøye og bruk gjerne en myk børste eller fuktig klut for å fjerne eventuelt smuss eller rusk mellom tærne. Etter rengjøringen kan du tørke potene grundig med et håndkle for å unngå fuktighet.

Hundens ører

Ørene til hunden er også et område som krever ekstra oppmerksomhet under rengjøringen etter en tur. Hundens ører er utsatt for akkumulering av skitt, voks eller fuktighet, som kan føre til infeksjoner eller irritasjon. Bruk en spesialisert ørerenseløsning og bomullsdotter for forsiktig å rense øregangene. Pass på at du ikke stikker dypt inn i øret, da dette kan være ubehagelig eller skadelig for hunden.

Noen tegn på øreproblemer hos hunder inkluderer:

 • Rødhet eller hevelse rundt ørene
 • Luktende utflod fra ørene
 • Hyppig hodeshaking eller kløing av ørene
 • Smerte eller ømhet når du berører ørene

Tips:

 • Rengjør hundens poter og ører regelmessig, ikke bare etter turer.
 • Hvis du er usikker på hvordan du skal rense hundens ører riktig, ta kontakt med en veterinær for veiledning.

5. Spesifikke teknikker eller metoder for å sikre at hunden blir ordentlig renset etter en tur

Det finnes ulike teknikker og metoder som kan hjelpe deg med å sikre at hunden din blir ordentlig renset etter en tur. Her er noen tips:

Børsting og kamming: Start med å børste eller kamme gjennom pelsen til hunden din for å fjerne løst hår, smuss og eventuelle knuter. Dette bidrar til å holde pelsen sunn og fri for floker.

Varmtvannsbading: Hvis hunden din har blitt skitten under turen, kan det være nødvendig med en varmtvannsbading. Vær forsiktig med vanntemperaturen slik at den ikke er for varm eller kald. Bruk en mild sjampo som er spesielt formulert for hunder, og masser den forsiktig inn i pelsen før du skyller grundig.

Fokus på sensitive områder: Under rengjøringen er det viktig å være ekstra oppmerksom på følsomme områder som øyne, nese, munn og underliv. Bruk en fuktig klut eller spesialiserte produkter for å rense disse områdene forsiktig uten å irritere hunden.

Tørking: Etter badingen er det viktig å tørke hunden grundig for å unngå fuktighet og kulde. Bruk et håndkle eller en hårføner på lav varmeinnstilling for å tørke pelsen. Pass på at du ikke bruker høy varme, da dette kan skade hundens hud.

6. Tips for å unngå at hunden blir våt eller skitten under turen, slik at rengjøringen blir lettere etterpå

Det er noen enkle tips som kan hjelpe deg med å unngå at hunden din blir våt eller skitten under turen, noe som vil gjøre rengjøringen etterpå mye lettere:

 • Bruk regntrekk eller regndekken for å beskytte hunden mot regn og gjørme.
 • Unngå områder med mye gjørme eller søle.
 • Hold hunden i bånd når det er nødvendig for å hindre den i å rulle seg i ting som kan gjøre den skitten.
 • Ta med våtservietter eller en fuktig klut for å tørke av potene og kroppen til hunden underveis.
 • Vurder å bruke potesokker for ekstra beskyttelse mot smuss og fuktighet.

Disse tipsene kan bidra til å holde hunden din renere og redusere behovet for grundig rengjøring etter en tur.

7. Vær oppmerksom på ører og poter under rengjøringen av hunden etter en tur

Når du rengjør hunden etter en tur, er det viktig å være spesielt oppmerksom på ører og poter. Disse områdene er utsatt for smuss, fuktighet og andre substanser som kan føre til ubehag eller problemer for hunden.

Ørene: Inspiser ørene nøye for eventuelle tegn på rødhet, hevelse eller utflod. Bruk en spesialisert ørerenseløsning og bomullsdotter for å rense forsiktig rundt øregangene. Unngå å stikke dypt inn i øret, da dette kan være skadelig. Hvis du legger merke til noe unormalt, kontakt en veterinær.

Potene: Sjekk nøye mellom tærne og under potene etter smuss, gjørme eller steiner. Bruk gjerne en myk børste eller fuktig klut for å fjerne eventuelt smuss. Tørk deretter potene grundig med et håndkle for å unngå fuktighet som kan føre til irritasjon eller infeksjoner.

Ved å være oppmerksom på disse områdene under rengjøringen etter en tur, kan du bidra til å opprettholde god hygiene og helse hos hunden din.

Alternative løsninger og naturlige produkter til å rengjøre hunden etter en tur

Hvis du foretrekker å bruke alternative løsninger eller naturlige produkter for å rengjøre hunden din etter en tur, finnes det flere muligheter:

 • Eplesidereddik: Bland like deler eplesidereddik og vann i en sprayflaske. Sprøyt blandingen på hundens pels og tørk av med en klut for å fjerne lukt og smuss.
 • Baking soda: Dryss litt baking soda på hundens pels, la det sitte i noen minutter og børst deretter grundig ut. Dette kan bidra til å absorbere lukt og fjerne smuss.
 • Kokosolje: Kokosolje kan brukes som en naturlig balsam for hundens pels. Masser forsiktig inn kokosoljen i pelsen etter rengjøringen for å gi den glans og næring.
 • Aloe vera-gelé: Aloe vera-gelé kan brukes til å berolige irritert hud eller mindre kutt på hunden etter en tur. Påfør et tynt lag med aloe vera-gelé på området som trenger behandling.

Det er viktig å merke seg at selv om disse alternativene kan være naturlige, er det alltid lurt å konsultere en veterinær før du bruker dem på hunden din. Veterinæren kan gi råd om hvilke produkter som er trygge og passende for din hunds spesifikke behov.

I denne artikkelen har vi presentert 7 nyttige tips for å rengjøre hunden etter en tur. Ved å følge disse rådene kan hundeeiere opprettholde god hygiene hos sin firbente venn og samtidig sikre et rent hjem. Det er viktig å huske på at regelmessig rengjøring av hunden bidrar til å forebygge smitte og infeksjoner, samt holde pelsen sunn og frisk. Med riktig teknikk og produkter kan man effektivt fjerne skitt, lukt og løse hår fra hundens pels. Vi anbefaler også å undersøke om det finnes spesifikt utstyr eller produkter tilpasset din hunderase eller hudtype. Ved å implementere disse rengjøringstipsene vil e

Mari Myrvold er en profesjonell hundefrisør og oppdretter med over 15 års erfaring. Hun har en dyp forståelse av rasers egenskaper og stellbehov, og driver sin egen kennel sammen med familien. Hennes lidenskap er å sikre høye rasestandarder med sunne hunder som kan leve i mange år, uten alvorlige helseproblemer.

Leave a Comment