Hvordan få hunden til å komme når du roper (Slik lykkes du med innkalling)

Å lære hunden til å komme på innkalling er en av de viktigste tingene du kan gjøre som hundeeier. Ikke bare er det en grunnleggende lydighetskommando, men det kan også være et spørsmål om sikkerhet i visse situasjoner.

Tenk deg om hunden din kom seg løs fra båndet og havnet i fare, eller om du raskt måtte inkalle hunden til deg i en nødssituasjon. Å få hunden til å komme når du roper gir deg trygghet og sikrer at du og din firbente bestevenn alltid er på samme bølgelengde.

I denne artikkelen vil vi bryte ned prosessen med å få hunden å komme når du roper inn i enkle trinn som er enkle å følge. Du kan se frem til å lære alt du trenger å vite for å trene opp en hund som kommer på innkalling, med alt fra å velge riktig kommando til å navigere de vanligste problemene som kan oppstå.

Velg en kommando for å få hunden til å komme når du roper (og hold deg til den)

Det første trinnet i å få hunden til å komme når du roper, er å velge riktig kommando. Kommandoen du velger bør være kort, enkel og lett å forstå for hunden din. Vanlige kommandoer som brukes til å trene hunder til innkalling inkluderer “kom”, “her” og “tilbake.”

Det er viktig å velge en kommando som du føler deg komfortabel med å bruke, og som du vil kunne bruke konsekvent i forskjellige situasjoner. Hvis dere er flere i familien som trener hunden, er det viktig at dere blir enige om å bruke den samme kommandoen, for å unngå forvirring hos hunden.

Det er også viktig å unngå å bruke andre kommandoer eller setninger som kan forvirre hunden din. Du vil for eksempel ikke bruke kommandoen “kom” for både å rope inn hunden din når det er tid for middag og samtidig bruke “kom” som innkallingskommando når dere er ute å går. Det er viktig å være konsekvent i ordene og stemmen du bruker når du trener hunden din.

Når du har valgt en kommando, er det på tide å begynne å trene! Med de riktige verktøyene og teknikkene vil du kunne lære hunden din å komme når den kalles på kort tid.

Treningsteknikker for å lære hunden å komme på innkalling

Treningsteknikker for å lære hunden å komme på innkalling
Det er viktig å lære hunden å komme på innkalling, spesielt for hundens egen sikkerhet

Når det gjelder å lære hunden til å komme på innkalling, er det en rekke teknikker du kan bruke. De mest effektive teknikkene er de som er positive, konsekvente og engasjerende for hunden din. Noen av de mest populære treningsteknikkene inkluderer positiv forsterkning og klikkertrening.

Positiv forsterkning er en teknikk hvor du belønner hunden din for god oppførsel. Når hunden din kommer til deg når du roper på den, kan du gi den en godbit, et leketøy eller muntlig ros. Dette vil bidra til å skape en positiv assosiasjon for hunden mellom å komme på innkalling og det å få en belønning.

Klikkertrening er en annen populær teknikk som innebærer å bruke en liten, håndholdt enhet som lager en klikkelyd. Når hunden din kommer til deg når den blir tilkalt, klikker du på enheten og gir hunden en godbit eller ros. Klikkelyden hjelper hunden din å forstå at den har gjort noe riktig, og vil også bidra til å bygge en positiv assosiasjon mellom lyden av klikkeren og god oppførsel.

Slik kan du etablere en sterk innkalling som hunden adlyder

Å etablere en sterk tilbakekalling handler om mye repetisjon samtidig som du er konsekvent i alt du gjør når du skal lære hunden å komme på innkalling. Jo mer du trener med hunden din, jo mer vil den firbente forstå hva som forventes av den. Det er viktig å øve i forskjellige miljøer og med forskjellige distraksjoner for å sikre at hunden din kan komme når du blir kalt i enhver situasjon.

En av de mest effektive måtene å bygge en sterk innkalling er å gjøre trening morsomt og engasjerende for hunden din. Dette kan oppnås ved å bruke godbiter og leker med høy verdi, og ved å innlemme interaktive spill i treningsøktene dine. Du kan også prøve å trene i korte økter flere ganger om dagen, i stedet for én lang treningsøkt.

Et annet tips er å være tålmodig og ikke å forvente for mye for snart, spesielt når du arbeider med en valp. Begynn med det grunnleggende og øk gradvis vanskelighetsgraden. Husk at trening skal være en positiv opplevelse for både deg og hunden din, ikke en oppgave eller en straff.

Hvorfor kommer ikke hunden når jeg roper?

hvordan få hunden til å komme på innkalling
Det er lurt å trene hunden til å komme, slik at den ikke stikker av når båndet er tatt av

Selv med de beste innkallingsteknikkene og konsekvent praksis, kan det hende at hunden ikke kommer når du roper på den. Dette kan være frustrerende, men det er viktig å huske at alle hunder er forskjellig, og det kan være en rekke årsaker til at hunden din ikke reagerer på når du roper på den.

Et vanlig problem er mangel på motivasjon. Hvis hunden din ikke er motivert til å komme til deg, ser den kanskje ikke belønningen eller poenget med å svare på kommandoen din. For å fikse dette kan du prøve å bruke mer verdifulle godbiter og leker, eller inkludere interaktive spill i treningen.

Et annet vanlig problem er distraksjoner. Hvis hunden din lett blir distrahert av omgivelsene, kan den ha vanskelig for å fokusere på deg og innkallingskommandoen din. For å fikse dette kan du prøve å trene i et roligere miljø, eller gradvis øke vanskelighetsgraden ved å legge til flere distraksjoner ettersom hunden din blir flinkere til å komme når den blir tilkalt.

Til slutt er det viktig å ikke glemme at hundens rase, alder og personlighet kan påvirke treningsprosessen. Noen raser er mer uavhengige og noen er mer følsomme. Vær tålmodig og forstå at noen raser kan ta lengre tid å trene enn andre. Det er stor forskjell på å trene en labrador og en beagle når du skal lære hunden å komme på innkalling.

Konklusjon

Å være trygg på å kunne få hunden til å komme når du roper er en viktig del av å være en ansvarlig hundeeier. Ikke bare er innkalling en grunnleggende lydighet som alle hunder bør adlyde, men det kan også være viktig for hundens sikkerhet når den ikke er i bånd.

Ved å følge trinnene vi gikk gjennom i denne artikkelen, vil du kunne lære hunden å komme på innkalling på en morsom og effektiv måte. Ved å bruke de riktige teknikkene kan du absolutt lykkes med å lære hunden til å komme når du vil. Bare husk å være tålmodig og konsekvent i alt du gjør når du trener opp hunden.

Alexandra Bryhn er en profesjonell hundetrener og atferdsekspert med over ti års erfaring med å jobbe med et bredt utvalg av raser. Hun er sertifisert medlem av International Association of Canine Professionals og spesialiserer seg på treningsmetoder med positiv forsterkning.

Med en dyp kjærlighet og forståelse for hunder, er Alexandras lidenskap å bidra til å skape sterke, positive relasjoner mellom mennesker og deres firbente bestevenner.

Leave a Comment