Hvordan lære hunden å rulle rundt (5 enkle steg)

Det er alltid morsomt å lære hunden nye triks, og få ting er mer imponerende enn hvordan lære hunden å rulle rundt. Nye triks kan være en morsom og givende opplevelse for både deg og hunden sammen.

Et av det mest klassiske og imponerende trikset du som hundeeier kan lære bort, er å trene hunden til å rulle rundt. Ikke bare er det et morsomt festtriks å vise frem til venner og familie, men det bidrar også til å forbedre hundens lydighet og mentale stimulering.

I denne artikkelen vil vi veilede deg gjennom prosessen med å lære hunden å rulle rundt på en positiv, effektiv og ikke minst imponerende måte.

Så la oss komme i gang og gjøre hunden din til en ekspert på å rulle rundt!

Forberedelser

Før du begynner å trene hunden din til å rulle over, er det viktig å legge grunnlaget for suksess. Velg først et rolig og distraksjonsfritt område for å lære hunden å rulle rundt. Dette hjelper hunden din til å fokusere på oppgaven, uten unødvendige forstyrrelser.

Deretter samler du alt nødvendig treningsutstyr som godbiter, en klikker eller en favorittleke. Disse skal brukes som belønning for hunden din når den fullfører rull rundt-kommandoen på riktig måte.

Det er også viktig å merke seg at trening bør gjøres på en positiv og tålmodig måte. Dette gjelder generelt for all type hundetrening, enten du skal lære hunden å spille død eller å rulle rundt. Unngå bruk av makt eller straff da disse kan skape negative assosiasjoner til treningsprosessen.

Bruk heller positive forsterkningsteknikker som å gi godbiter eller ros når hunden din fullfører kommandoen riktig.

Regelmessig trening er nøkkelen når du skal lære hunden nye triks som å rulle rundt, så sørg for å sette av vanlige treningsøkter for å øve på rull rundt-kommandoen.

Hvis du allerede har lært hunden triks som å ligge ned – noe som er noe alle hunder bør kunne – kan det å trene hunden til å rulle rundt bli enda enklere.

5 steg for å lære hunden å rulle rundt

5 steg for å lære hunden å rulle rundt
Ved å lære hunden å rulle rundt, kan dere imponere både familie og venner

Det trenger ikke å være hunden å rulle rundt trenger ikke å være en alt for vanskelig oppgave. For å gjøre det enklere for deg og din firbente kompis, har vi delt opp treningen i 5 steg.

 • Steg 1: Få hundens oppmerksomhet
  Før du begynner å trene hunden til å rulle rundt, må du sørge for at hunden din er fokusert på deg. Du kan gjøre dette ved å si hundens navn eller bruke en spesifikk kommando som “her” eller “se på meg”.
 • Steg 2: Lokk hunden din inn i rulleposisjonen
  Når hunden din har oppmerksomheten rettet mot deg, bruker du en godbit eller leke for å lokke den inn i rulleposisjonen. Hold godbiten eller leken rett over nesen og flytt den sakte over hodet og mot skulderen. Når hunden din følger godbiten eller leken, bør den rulle naturlig over på siden.
 • Steg 3: Bruk kommandoen “rull over”
  Når hunden din begynner å rulle over på siden, gir du kommandoen “rull over” i en klar og konsekvent tone.
 • Steg 4: Belønn hunden din for å ha fullført kommandoen
  Så snart hunden din har rullet rundt, gir du hunden en godbit eller ros og klapper den. Denne positive forsterkningen vil fortelle hunden at den gjorde det rette.
 • Steg 5: Gjenta og øv på trikset flere ganger
  Gjenta prosessen flere ganger i løpet av hver treningsøkt. Det er viktig å øve på rulle rundt-kommandoen regelmessig, slik at hunden din kan lære å rulle rundt uten problemer.

3 ting du må unngå hvis du vil lære hunden rull rundt-kommandoen

Vanlige feil å unngå for å lære hunden å rulle rundt
Hvordan få hunden til å rulle rundt? Vær tålmodig, bruk positiv forsterkning og unnå typiske lærefeil

For å få hunden til å rulle rundt, er det en fordel at du unngår noen typiske feil som kan oppstå hos hundeeiere. Her er 3 ting du bør unngå:

 • Unngå bruk av makt eller straff
  Som tidligere nevnt kan bruk av makt eller straff skape negative assosiasjoner til treningsprosessen. Bruk heller positive forsterkningsteknikker som godbiter eller ros.
 • Unngå ukonsekvent bruk av kommando
  Det er viktig å være konsekvent når det kommer til bruk av kommando for å lære hunden å rulle rundt. Hvis du bruker forskjellige kommandoer eller stemmetoner, vil det forvirre hunden din og gjøre det vanskeligere for den å lære seg trikset.
 • Unngå å ikke belønne hunden din nok
  Positiv forsterkning er et viktig aspekt ved trening. Sørg for å gi hunden din rikelig med godbiter, ros og leketøy når den gjennomfører rull rundt-kommandoen riktig.

Konklusjon

Å lære hunden å rulle over kan være en morsom og givende opplevelse for både deg og ditt firbente familiemedlem. Ved å følge trinn-for-trinn-treningsstegene vi gikk gjennom i denne artikkelen, samtidig som du bruker positive forsterkningsteknikker, vil hunden din kunne lære seg å rulle rundt på kort tid.

Husk å være tålmodig, konsekvent og bruk mange belønninger når hunden din fullfører kommandoen riktig.

Jostein Braut er en lidenskapelig hundeelsker med mangfoldige års erfaring med hund. Han er svært opptatt av atferdsbiologi, og har en grad innen feltet. Jostein bidrar dermed med mye kunnskap og erfaring til Hundeguide.no. På fritiden liker han å trene og konkurrere med sine egne hunder i lydighets- og agilitykonkurranser.

Leave a Comment