Hvordan lære hunden å spille død (5 enkle steg)

Hunder er ikke bare menneskets beste venn, de er også fantastiske elever. Å lære hunden din nye triks og kommandoer styrker ikke bare båndet mellom deg og din firbente kompanjong, men det kan også holde dem mentalt og fysisk stimulert.

Et av de mest imponerende og publikumsvennlige triksene du kan lære hunden å spille død. Dette trikset kan være en morsom og unik måte å vise frem hundens evner på, men det har også praktiske bruksområder som i lydighetstrening og terapiarbeid.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom trinnene for hvordan lære hunden å spille død, samt noen tips for å gjøre prosessen enkel og morsom for både deg og hunden din.

Slik kan du lære hunden å spille død i 5 steg

Slik kan du lære hunden å spille død i 5 steg
Et av de morsomste triksene du kan lære hunden din, er å få den til å spille død
 1. Start med å få hunden din i “ligg”-posisjon, da dette vil være utgangspunktet for trikset. Du bør derfor ha lært hunden å ligge før du begynner å lære hunden å spille død.

  Når hunden din har lagt seg ned, bruker du en godbit for å lokke den til å rulle over på siden, mens du sier kommandoen “spill død” eller “pang” i en rolig og selvsikker tone. Bestem deg for hvilken kommando du vil bruke, og hold deg til den.

  Hvis hunden allerede har lært seg å rulle rundt er dette trikset allerede langt på vei innenfor hundens rekkevidde, ettersom nå skal den bare rulle over på siden og ikke helt rundt.
 2. Når hunden ruller over på siden, gir du den godbiten og mye ros. Gjenta denne prosessen flere ganger, til hunden din er i stand til å rulle over på siden som svar på kommandoen alene.
 3. Når hunden din er komfortabel med å rulle over på siden på kommando, kan du jobbe med å få den til å forbli stille og ikke bevege seg over lengre tid.

  Bruk en godbit for å lokke hunden til å holde seg i denne posisjonen i noen sekunder og belønn den med en godbit og ros.

  Øk gradvis varigheten av tiden hunden din forblir i denne posisjonen, og arbeid opptil flere minutter.
 4. Når hunden din er i stand til å holde seg i “spill død”-posisjonen i en lengre periode, kan du begynne å legge til distraksjoner.

  Start med å la noen andre gå forbi mens hunden din er i posisjonen, og øk gradvis distraksjonsnivået til hunden kan holde seg i posisjonen selv med andre hunder eller mennesker rundt.
 5. Husk at hver hund lærer i sitt eget tempo, så vær tålmodig og ikke forhast prosessen. Hvis hunden din virker forvirret eller frustrert, kan du ta et skritt tilbake og jobbe med det forrige trinnet litt lenger før du går videre.

Ved å følge disse 5 enkle og konkrete stegene, kan du enkelt lykkes med å lære hunden å spille død. Dette er et av de morsomte triksene å lære en hund. Hvis du ser etter et annet triks å kombinere det med, kan du for eksempel trene hunden din å bjeffe på kommando.

Forsterk atferden når hunden har lært seg trikset

Når hunden din er i stand til å utføre trikset og spille død konsekvent, er det viktig å fortsette å forsterke atferden. Dette kan gjøres ved å få hunden til å øve på å spille død regelmessig, minst én gang om dagen.

Varier stedet og omgivelsene der du øver på å lære hunden å spille død, da dette vil bidra til å holde hunden engasjert og forhindre at den kjeder seg.

Bruk forskjellige typer belønninger, for eksempel godbiter, leker eller til og med verbal ros, for å holde hunden din motivert og engasjert.

Øk gradvis vanskelighetsgraden til trikset ved å legge til nye elementer til det, for eksempel å rulle over på forskjellige sider, eller legge til flere distraksjoner.

Husk å alltid avslutte treningsøkten på en positiv måte, ved å belønne hunden din for innsatsen, og vise den hengivenhet.

lære hund å spille død

Ved å følge disse trinnene vil du kunne lære hunden å spille død på en morsom og positiv måte, samtidig som du styrker båndet mellom deg og din firbente venn. Husk å være tålmodig og konsekvent, så kommer hunden din til å imponere folk rundt deg på kort tid.

Forhåndsregler før treningen

Før du starter treningen, er det viktig å vurdere de fysiske begrensningene til hunden din. Hvis hunden din har ledd- eller muskelproblemer, er det best å konsultere en veterinær eller profesjonell hundetrener for å sikre at dette trikset er trygt for dem å utføre.

Sørg for at hunden din er komfortabel med “ligg”-posisjonen, og at den ikke opplever noe ubehag eller smerte mens den utfører trikset.

Det er viktig å merke seg at dette trikset ikke bør brukes i noen negativ eller aggressiv kontekst. Det skal brukes som et morsomt og positivt triks, og ikke for å skremme noen til å tro at en hund faktisk er død.

Pass på at du bruker positive forsterkningsteknikker, og bruk aldri fysisk avstraffelse eller makt for å få hunden din til å utføre trikset.

Det er viktig å være oppmerksom på omgivelsene og menneskene rundt deg når du trener hunden din, og sørge for at trikset utføres i trygge omgivelser.

Konklusjon: Et morsomt og veldig imponerende triks å lære hunden

Å lære hunden å spille død er et av de morsomste og mest imponerende triksene du kan lære den firbente.

Ved å følge treningstrinnene som er skissert i denne artikkelen, kan du lære hunden din dette imponerende og publikumsvennlige trikset på en positiv og trygg måte.

Alexandra Bryhn er en profesjonell hundetrener og atferdsekspert med over ti års erfaring med å jobbe med et bredt utvalg av raser. Hun er sertifisert medlem av International Association of Canine Professionals og spesialiserer seg på treningsmetoder med positiv forsterkning.

Med en dyp kjærlighet og forståelse for hunder, er Alexandras lidenskap å bidra til å skape sterke, positive relasjoner mellom mennesker og deres firbente bestevenner.

Leave a Comment