Verdens tyngste hunderase (Opptil 113 kilo tung!)

Leter du etter en lojal, beskyttende og stor hund til deg og familien? I så fall kan det være lurt å vurdere å skaffe seg verdens tyngste hunderase. Denne rasen kan faktisk bli mer enn 100 kg tunge når de er fullvoksne, noe som gjør dem til noen av de største rasene som finnes.

I denne artikkelen skal vi se på hva som er verdens tyngste hunderase og gi en oversikt over de mest populære store og tunge rasene. Vi vil også diskutere forskjellene mellom disse rasene og hvordan man best tar vare på dem.

Hva er verdens tyngste hunderase?

Verdens tyngste hunderase er engelsk mastiff. Denne rasen kan veie opptil 113 kg når den er fullvoksen, noe som gjør den ekstremt mye tyngre enn de fleste andre hunder. Den engelske mastiffen er en lojal og beskyttende rase som krever mye plass og mosjon.

hva er verdens tyngst hunderase? engelsk mastiff

En mastiff på 100 kg vil for eksempel veie rundt 3 ganger så mye som en fullvoksen Golden Retriever, som vanligvis veier 30-34 kg.

Andre populære tunge hunderaser

Engelsk mastiff er ikke den eneste hunderasen som kan veie mye. Det finnes også flere andre raser som kan veie mye mer enn en vanlig hund. Disse inkluderer: Grand Danois, St. Bernards, Rottweilere, Newfoundlands, Bullmastiffer, Doberman Pinschers og Great Pyrenees. Alle disse rasene krever mye mosjon og plass å streife rundt på, samt eiere som er sterke nok til å kontrollere hundene.

Forskjeller mellom tunge hunderaser

Store og tunge hunderaser har forskjellig temperament, noe som kan gjøre dem lettere eller vanskeligere å trene. For eksempel er noen store raser som Grand Danois kjent for sine tilbakelente personligheter, mens andre som Rottweilere er mer våkne og aktive. I tillegg kan noen større raser være bedre egnet for barnefamilier mens andre kanskje ikke er like tolerante.

Mosjonering av tunge hunderaser

Det er viktig å huske at større raser krever mer mosjon enn mindre på grunn av størrelse og energinivå. I tillegg trenger de mer plass for å kunne streife rundt komfortabelt. Hvis du bor i en leilighet eller et lite rekkehus uten hage å lufte hunden din i, er noen av de tyngste hunderasene kanskje ikke det riktige valget for deg.

Trening av tunge hunderaser

Trening og mosjon er viktig for alle hunderaser, men spesielt viktig for tunge hunderaser. Det er viktig å gi tunge hunder nok fysisk aktivitet hver dag for å holde dem sunne og i form. Den beste måten å gjøre dette på er å ta hunden med på vanlige turer eller løpeturer i parken eller til og med leke apport i bakgården.

Mating av tunge hunderaser

Det er også viktig å mate den tunge hunderasen din riktig for å opprettholde helsen og vekten. Tunge hunderaser krever høyere mengder protein enn mindre hunder fordi de har høyere stoffskifte. I tillegg kan de trenge flere kalorier enn små hunder på grunn av størrelsen deres, så det er viktig å rådføre seg med veterinæren din om hva slags diett som er best for din rase.

Stell og pleie av tunge hunder

Stell og pleie er et annet viktig aspekt ved å ta vare på en tung hunderase. Siden pelsen deres ofte er tykkere enn pelsen til mindre hunder, er det viktig å børste dem regelmessig for å fjerne smuss eller rusk som kan bli fanget i pelsen. I tillegg har tunge hunderaser ofte lengre negler, så det er viktig å trimme dem regelmessig for å unngå ubehag eller smerte.

Konklusjon

Nå vet du at verdens tyngste hunderase er engelsk mastiff, som kan bli helt utrolig tung – faktisk opptil 113 kilo. Tenk deg en hund som veier mer enn deg!

Tunge hunder krever mye trening og riktig ernæring for å holde seg sunne og lykkelige. I tillegg er det viktig å stelle dem regelmessig for å holde pelsen ren og fri for rusk eller skitt. Med riktig omsorg og oppmerksomhet kan disse store og tunge hundene fortsatt være fantastiske hunder for deg og familien.

Jostein Braut er en lidenskapelig hundeelsker med mangfoldige års erfaring med hund. Han er svært opptatt av atferdsbiologi, og har en grad innen feltet. Jostein bidrar dermed med mye kunnskap og erfaring til Hundeguide.no. På fritiden liker han å trene og konkurrere med sine egne hunder i lydighets- og agilitykonkurranser.

Leave a Comment