Tegn og symptomer på at hunden har sensitiv hud

 • Tørr og kløende hud: Sensitiv hud hos hunder kan ofte føre til tørrhet og kløe, som kan være svært ubehagelig for dyret.
 • Rødhet og irritasjon: Hvis hunden har sensitiv hud, kan man se rødhet eller irritasjon på forskjellige deler av kroppen, spesielt rundt ører, mage og poter.
 • Hyppig slikking eller biting: Sensitiv hud kan føre til at hunden konstant slikker eller biter seg selv for å lindre kløe eller ubehag.
 • Pelsproblemer: Hunder med sensitiv hud kan oppleve hårtap, flassing eller en matt pelskvalitet på grunn av betennelse i huden.
 • Allergiske reaksjoner: Sensitiv hud kan også være knyttet til allergier, og hunden kan vise symptomer som nysing, rennende øyne eller pusteproblemer.

Har du en hund med sensitiv hud? Det kan være en utfordrende situasjon å håndtere. Å se sin elskede firbente venn klø seg, irritere seg og være ubekvem kan være hjerteskjærende for enhver dyreeier. Men fortvil ikke! I denne artikkelen vil vi utforske tegn og symptomer på sensitiv hud hos hunder, slik at du kan gi din pelskledde venn den beste omsorgen og lindringen han eller hun trenger.

Det er ingen tvil om at mange hundeiere har opplevd frustrasjon og bekymring når deres hund viser tegn på hudproblemer. Kløe, rødhet, tørrhet og flassing er bare noen av de vanlige symptomene som kan indikere sensitiv hud. Disse plagene kan påvirke hundens livskvalitet og trivsel, noe som igjen kan påvirke deg som eier emosjonelt. Det er derfor viktig å kunne gjenkjenne disse tegnene tidlig og ta nødvendige tiltak for å lindre din hunds ubehagelige symptomer. Les videre for å lære mer om hvordan du kan hjelpe din pelskledde venn med sensitiv hud!

Tegn på sensitiv hud hos hunder inkluderer kløe, rødhet og irritasjon, tørrhet eller flassing, hårtap eller tynnende pels, hyppig slikking, samt hevelse eller utslett. Det er viktig å observere disse symptomene og konsultere veterinæren din for riktig diagnose og behandling.

1. Tegn og symptomer på sensitiv hud hos hunder

Sensitiv hud hos hunder kan manifestere seg på ulike måter, og det er viktig å være oppmerksom på tegnene for å kunne gi riktig behandling og pleie. Her er noen vanlige tegn og symptomer på sensitiv hud hos hunder:

Kløe

En av de mest åpenbare indikatorene på sensitiv hud er kløe. Hvis du merker at hunden din ofte klør seg eller gnir seg mot gjenstander, kan det være et tegn på at den har sensitiv hud.

Rødhet og irritasjon

Sensitive hunder kan oppleve rødhet og irritasjon i huden. Dette kan være synlig som en generell rødhet eller som små røde flekker rundt ører, magen eller andre områder.

Tørrhet eller flassing

En annen vanlig indikasjon på sensitiv hud er tørrhet eller flassing. Hunden din kan ha flassende hud som ligner på menneskelig flass, eller du kan merke at pelsen ser tørr ut og mangler glans.

Andre symptomer:

 • Betent eller øm hud
 • Sår, sårskorper eller blemmer
 • Pelsavfall eller hårtap
 • Luktende hud eller ørebetennelse

Hvis du merker noen av disse symptomene hos hunden din, kan det være lurt å konsultere veterinæren din for en riktig diagnose og behandling.

2. Identifisering av sensitiv hud hos hunden min

Det er viktig å kunne identifisere tegn på sensitiv hud hos hunden din for å kunne gi riktig pleie og behandling. Noen vanlige indikasjoner på sensitiv hud inkluderer:

Hårtap eller tynnende pels

En hund med sensitiv hud kan oppleve hårtap eller en tynnere pels enn normalt. Dette kan være et resultat av irritasjon eller betennelse i huden.

Kløe og hyppig slikking

Hvis hunden din klør seg mye eller slikker seg ofte, kan det være et tegn på sensitiv hud. Kløe kan være svært ubehagelig for hunden og kan føre til ytterligere irritasjon.

Rødhet, hevelse eller utslett

Sensitiv hud kan resultere i synlig rødhet, hevelse eller utslett på hundens hud. Disse symptomene kan være spesielt merkbare rundt ører, mageområdet, mellom tærne eller andre områder som er mer følsomme.

3. Vanlige symptomer på sensitiv hud hos hunder

Når det gjelder symptomer på sensitiv hud hos hunder, er det flere vanlige tegn man bør være oppmerksom på:

Kløe og skraping

Kløe er et av de mest fremtredende symptomene på sensitiv hud hos hunder. Hvis hunden din klør seg mye, skraper seg mot gjenstander eller gnir seg mot møbler, kan det indikere en underliggende hudtilstand.

Tørr og flassende hud

Sensitiv hud kan føre til tørrhet og flassing. Hvis du merker at hundens hud virker tørr og at den mister store mengder flass, kan dette være et tegn på sensitivitet.

Hudbetennelse

Betennelse i huden er også vanlig ved sensitiv hud hos hunder. Dette kan vises som rødhet, hevelse eller irritasjon i forskjellige områder av kroppen.

4. Raser som er mer utsatt for sensitiv hud

Mens alle hunder kan utvikle sensitiv hud, er det noen raser som er mer predisponert for denne tilstanden:

 • West Highland White Terrier: Disse hundene har ofte følsom hud som lett blir irritert.
 • Boxer: Boxere har tendens til å ha sensitiv hud og kan være mer utsatt for allergier.
 • Cocker Spaniel: Cocker Spaniels har en tendens til å ha ømfintlig hud og kan lett utvikle irritasjoner eller allergiske reaksjoner.

5. Faktorer som forårsaker eller forverrer sensitiv hud hos hunder

Det er flere faktorer som kan forårsake eller forverre sensitiv hud hos hunder:

Allergier

Matallergier, miljøallergener eller allergiske reaksjoner på visse stoffer kan føre til sensitiv hud hos hunder.

Tørr luft

Tørr luft, spesielt i vintermånedene når oppvarmingssystemer brukes hyppig, kan bidra til tørr og irritert hud hos hunder.

Parasitter

Visse parasitter som lopper eller flått kan forårsake hudirritasjon og følsomhet hos hunder.

6. Lindre ubehag og irritasjon hos hund med sensitiv hud

Når hunden din har sensitiv hud, er det viktig å lindre ubehag og irritasjon. Noen tips inkluderer:

 • Begrens eksponering for potensielle allergener eller irriterende stoffer.
 • Bruk hypoallergenisk og skånsomt formulerte produkter for å vaske hunden din.
 • Gjør regelmessig børsting for å fjerne døde hudceller og fremme sunnere hud.

7. Anbefalte produkter og behandlinger for pleie av en hunds sensitive hud

Når det gjelder pleie av en hunds sensitive hud, finnes det flere anbefalte produkter og behandlinger:

Sensitive shampoer

Velg milde, hypoallergeniske shampoer som er spesielt formulert for sensitiv hud. Disse shampoene er skånsomme og bidrar til å opprettholde hudens naturlige fuktighet.

Fuktighetsgivende balsam

Etter å ha vasket hunden, kan det være nyttig å bruke en fuktighetsgivende balsam for å berolige og nære huden.

Kosttilskudd

Noen kosttilskudd, som omega-3 fettsyrer eller probiotika, kan bidra til å fremme sunn hud hos hunder med sensitiv hud.

8. Når bør jeg oppsøke veterinær ved mistanke om sensitiv hud hos min hund?

Hvis du mistenker at hunden din har sensitiv hud eller hvis symptomene vedvarer eller forverres til tross for egenpleie, bør du kontakte veterinæren din. En veterinær vil kunne undersøke hunden grundig og gi riktig diagnose og behandling for å lindre ubehaget og bekjempe eventuelle underliggende problemer.

Samlet sett er det viktig å være oppmerksom på tegn og symptomer på sensitiv hud hos hunder. Kløe, rødhet, tørrhet og flassing er vanlige indikasjoner på dette problemet. Det er essensielt å oppsøke veterinær for riktig diagnose og behandling. Ved å identifisere og håndtere sensitiv hud kan vi sikre en bedre livskvalitet for våre firbente venner.

Mari Myrvold er en profesjonell hundefrisør og oppdretter med over 15 års erfaring. Hun har en dyp forståelse av rasers egenskaper og stellbehov, og driver sin egen kennel sammen med familien. Hennes lidenskap er å sikre høye rasestandarder med sunne hunder som kan leve i mange år, uten alvorlige helseproblemer.

Leave a Comment